Hei!

 

Er du i prosessen av å gi ut egen bok?

For meg har dette vært en lang reise. Det innebærer mer enn å bare laste opp en Wordfil på Amazon og trykke "publish", selv om du så klart også kan gjøre det, om det er det du ønsker.

 

Jeg er slettes ingen ekspert, jeg har bare masse erfaring. Det jeg vil anbefale er at du skaffer deg denne boken, "Hvordan gi ut bok på eget forlag".

 

Det er mange ting som skal ordnes før en bok 'burde' se lyset. En god redaktør, omslag og korrektur er en del av dette.

Jeg kan dessverre ikke hjelpe med noe av det - jeg finnes ikke grafisk anlagt, og jeg bruker selv flinke mennesker som hjelper meg med å se ting fra et litt annet perspektiv, siden jeg ser meg blind på alt fra komma, punktum og grammatikk. 
Historien derimot, den har jeg stålkontroll på.

 

Det jeg KAN hjelpe med, som jeg er flink til, er ombrekk av manus til eBok/printklar versjon. Jeg bruker et program som heter Vellum, som tar ditt manus med alle feil og formateringsproblemer, og transformerer det i ren magi til en nydelig ePub/.mobi versjon. Her kan vi bli enige om hvordan det skal se ut, med svært mange forskjellige variasjoner av bla. skrifttype, symbolikk m.m

Dette betyr at du får en versjon du kan levere ferdig til trykkeri, og en versjon du kan laste opp på nett. Den er godkjent og blir akseptert i alle nettløsninger som selger eBøker, som bla. Mentor (Til bibliotek og bokhandlere) eBok.no, og Amazon m.f

 

Vanligvis ligger ombrekk av eBok på mellom 1500-2500 kroner. OM du vil ha noe helt spesifikt med mye redaksjonell/grafisk input, anbefaler jeg at du søker opp firma som driver kun med dette. De vil hjelpe deg og gir deg akkurat det du er ute etter.

 

Om du har et manus uten bilder, hvor alt du vil er å få det til å se proft og pent ut, da kan jeg hjelpe deg. Den blir som de fleste andre eBøker, og du kan velge selv hva slags sider du vil, eller ikke vil ha med (innholdsfortegnelse, om forfatteren, bakgrunn, forhistorie og link til andre bøker, nettsider etc.)  Språk spiller ingen rolle, men om det er et språk jeg ikke kan, kan jeg ikke garantere at linjebrekk blir perfekt. (Nordiske språk, samt engelsk er ikke noe problem.)

 

Når det gjelder printversjon er det også rett frem. Du bestemmer hvilken skrifttype, størrelse og sideantall, så får du også velge hva slags innhold du vil ha med. Det er noe begrenset når det kommer til størrelse av boken (høyde x bredde), men standard størrelse i bokbransjen på innbundet og pocket, samt noen mindre brukte størrelser, er ikke noe problem.

 

Disse prisene gjelder bøker fra 0-100 000 ord, om din bok er større, eller under 40 000, ta kontakt så blir vi enige. Bildebøker egner seg ikke for bruk av Vellum.

 

 

PRIS:

eBok: 400,-

Du får da en generisk ePub versjon (for eLesere og apper.) Du får en .mobi versjon (for mobiler og visse andre apper, samt f.eks til å sende direkte til betalesere.) Og du får en kindle spesifik ePub versjon som kan sendes direkte til en Kindle.

Print: 600,-

Her får du en PDF fil som kan sendes direkte til enten trykkeri, eller de som videreformidler prosessen for deg.

 

Om du vil ha begge deler, ta kontakt så blir vi enige om pris og hvor raskt du behøver det.

 

Og helt til slutt, om du bare vil snakke litt, eller har spørsmål om noe helt annet enn ombrekk som du tror jeg kanskje vet, så ta kontakt! Om jeg ikke vet svaret, kan det være jeg kan sette deg i kontakt med andre som vet.

 

Lykke til med bokreisen!